Eerste succes hennepteam

maandag 14 maart 2016

Poeldijk - Politieagenten van het pas opgerichte hennepteam hielden maandag 14 maart om 13.30 uur een 28-jarige Poeldijker aan. In zijn woning troffen agenten 400 hennepplanten aan.

Begin maart werd het hennepteam bestaande uit agenten en rechercheurs van de politieteams Rijswijk-Delft-Westland opgericht. Dit team heeft tot doel hennepkwekerijen in deze gemeenten te ontmantelen en verdachten aan te houden. Vandaag boekte dit pas opgerichte team haar eerste succes.

Een melding over stankoverlast leidde tot een onderzoek van het hennepteam naar een woning aan de Irenestraat. In twee kamers trof het team hennepplanten aan. De agenten namen de hennep en de bijbehorende apparatuur in beslag. Deze zullen worden vernietigd. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Het hennepteam heeft de zaak in onderzoek.De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Poeldijk | 112 alarmeringen Poeldijk | Goedkoop Tanken in Poeldijk | Supermarkten in Poeldijk | Weerbericht Poeldijk