Hennepstekjes in zeecontainers aangetroffen en in beslag genomen

woensdag 18 november 2015

Poeldijk - De politie heeft dinsdag 17 november een hennepstekkerij en hennepkwekerij verdeeld over zeven zeecontainers aangetroffen. De politie had informatie dat op de locatie aan de Vredebestlaan mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was.

Dinsdag werd op het terrein in de containers gekeken en daar werden in drie zeecontainers in totaal 18.764 hennepstekken aangetroffen. In de overige containers stonden 682 moederplanten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie nam een bestelbus en aanhanger voor verder onderzoek.  

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Poeldijk | 112 alarmeringen Poeldijk | Goedkoop Tanken in Poeldijk | Supermarkten in Poeldijk | Weerbericht Poeldijk