Poeldijk | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Betrapte inbreker berooft passant van fiets en vlucht

donderdag 24 maart 2016 overval / beroving

Poeldijk - De bewoner van een pand aan het Wenpad ontdekte woensdagmiddag bij thuiskomst een inbreker in zijn huis. Tijdens zijn vlucht beroofde de man een toevallig passerende jongen van zijn fiets en vluchtte hiermee voor zijn achtervolgers.

Toen de bewoner om 15.25 uur thuis kwam, ontdekte hij een onbekende fiets bij zijn woning. Meteen hierna rende er een man uit de woning die op diezelfde fiets stapte en wegreed. Tijdens zijn vlucht vernielde hij enkele ruiten van een kas en fietste hij tegen de auto van een getuige. Zijn fiets liet hij hierbij liggen.

Achtervolgd door de getuige rende de verdachte het Wenpad op, waar hij een toevallig passerende 12-jarige jongen hardhandig van zijn fiets duwde en hem van zijn fiets beroofde. Op de gestolen fiets ging hij er vandoor richting de Uithof, waarna hij uit het zicht verdween. De jongen bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij. De achtergelaten fiets is in beslag genomen.

De verdachte is een man met een getinte huidskleur en een stoppelbaard, ongeveer 28 jaar oud en 1.80m lang. Hij droeg een grijs trainingspak met een mogelijke opdruk op het jack en een rode wintersportmuts, mogelijk wit gestreept.

De politie stuurde na de beroving een getuigenoproep via Burgernet die enkele reacties opleverde. De politie vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld, te bellen met de recherche op 0900-8844. Een tip anoniem doorgeven kan via 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Man berooft van smartphone
Breda zondag 15 februari 2015

Groep jongens berooft jongeren
De Bilt zaterdag 15 februari 2014

Snorder berooft klant
Breda zondag 15 mei 2016

Man berooft vrouw van tas
Maastricht dinsdag 09 april 2013

Vrouw berooft man en vlucht
Utrecht woensdag 10 juni 2015

Marktplaats-oplichter berooft kopers met geweld van hun geld
Amsterdam donderdag 23 oktober 2014

Man berooft in eigen auto op de Nolensstraat
Rotterdam zaterdag 10 maart 2018

Getuigenoproep verkrachting
Nijmegen donderdag 02 juli 2009

Winkeldief bezoekt meerdere winkels
Nieuwegein dinsdag 09 april 2013

Winkeldief met openstaande boetes
Nieuwegein vrijdag 29 maart 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio